Tips για να μειώσεις το λογαριασμό ρεύματος

 


Με την κιλοβατώρα να σκαρφαλώνει συνεχώς στα ύψη , ο φετινός χειμώνας αναμένεται τσουχτερός για τα πορτοφόλια μας. Πως όμως θα μπορέσουμε να μειώσουμε την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και τον λογαριασμό μας ; Κάνοντας σωστή χρήση και ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές .

1. Αντικατέστησε τους λαμπτήρες σου με LED 

Οι λαμπτήρες Led προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας , που μπορεί να φτάσει ως και 90% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τους κοινούς λαμπτήρες . Αν λοιπόν δεν τους έχει αντικαταστήσει μην το καθυστερείς .


2. Συσκευές στο Off και όχι σε stand-by λειτουργία

Αν συνηθίζεται να αφήνεται τις συσκευές σε stand-by λειτουργία, όπως την τηλεόραση η ακόμα και τον φορτιστή του κινητού στην πρίζα , καλό είναι να το ξανασκεφτείτε . Καθώς ακόμα και έτσι οι συσκευές καταναλώνουν ενέργεια , άρα και χρήμα . Οπότε τις κλείνουμε εντελώς και ένα καλό κόλπο είναι να έχουμε ένα πολύμπριζο με διακόπτη On/Off και να τις απενεργοποιούμε όλες μαζί .


3. Πλύνε τα ρούχα στους 30 βαθμούς

Αν συνηθίζεις να πλένεις τα ρούχα σου στους 60 βαθμούς να έχεις στο νου σου πως το 90% της ενέργειας που ξοδεύεται για μια πλύση καταναλώνεται στην θέρμανση του νερού. Για αυτό προτίμησε όπου μπορείς τους 30 βαθμούς.


4. Βράσε νερό στον βραστήρα και όχι σε εστία

Οι βραστήρες εκτός ότι βράζουν το νερό γρηγορότερα από τις εστίες καταναλώνουν και λιγότερη ενέργεια σχεδόν 3 φορές λιγότερη.


5. Ζέστανε το σπίτι με τον ήλιο 

Αν το σπίτι σου είναι ηλιόλουστο , άφησε ανοιχτές τις κουρτίνες και τα παραθυρόφυλλα ώστε οι ακτίνες του ηλίου να ζεστάνουν φυσικά το σπίτι σου , αλλά μην ξεχάσεις να τα κλείσεις μόλις νυχτώσει.