Ροδι... Ενα δωρο της φυσης !

 



Τα ρόδια είναι βόμβες αντιοξειδωτικών όπως και τα berries και στην πράξη ανήκουν σ' αυτά.


Όταν τρώει κανείς τέτοιες τροφές είναι σαν να ντοπάρει τον οργανισμό του, σαν να ρίχνει μέσα στο σώμα του ένα πανίσχυρο καθαριστικό που παίρνει σβάρνα κάθε λογής βλαβερές εναποθέσεις και το παραδίδει καθάριο όπως ενός παιδιού. Χρειάζεται βέβαια συστηματική χρήση.


Τα ρόδια περιέχουν τόσα αντιοξειδωτικά που κάνουν το πράσινο τσάι και τη ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού να ωχριούν μπροστά τους.


Οι πολυφαινόλες που περιέχουν σε μεγάλη συγκέντρωση συνδέονται με την καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου με προεξάρχοντα αυτόν του προστάτη. Ισχυρές είναι οι ενδείξεις και για τους καρκίνους του στήθους και του παχέος εντέρου.


Μαζί με τις ανθοκυανίνες βοηθάνε στην τροφοδοσία της καρδιάς με περισσότερο οξυγόνο γιατί αποτρέπουν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης/LDL και συνεπώς μειώνουν το ενδεχόμενο της αθηρωμάτωσης.


Πιστεύεται μάλιστα ότι η δράση τους αυτή μπορεί να είναι εκτός από προληπτική και θεραπευτική.


Επιπρόσθετα έχουν την αντιθρομβωτική δράση της ασπιρίνης.


Οι τανίνες του περιέχουν τα ρόδια ενισχύουν πιο στοχευμένα το ανοσοποιητικό και μειώνουν τη συστολική πίεση.


Ενθαρρυντικές είναι κι οι ενδείξεις για τη πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ. To ρόδι μειώνει τις αμυλώδεις εναποθέσεις στον εγκέφαλο.


Για τους άντρες τα ρόδια δρουν σαν φυσικό Viagra μιας και είναι ότι καλύτερο αφού μπορεί να αναστείλει και ακόμη να αντιστρέψει τις οξειδωτικές βλάβες του κυκλοφορικού!